Domniţe şi cavaleri

Dacă întotdeauna ai visat ca nunta ta să fie una de poveste și în același timp te pasionează fascinantele întâmplări de basm, visul tău se poate transforma în realitate pentru o zi, iar evenimentul tău va deveni o poveste cu domnițe și cavaleri în care tu joci rolul principal.

Nunta cu tematică medievală reprezintă o îmbinare armonioasă a simbolurilor clasice pe care le urmăm chiar în cadrul ceremoniilor din prezent, cu romantismul tradițional, specific epocii. Așa că, dacă iubești tradiția, de la meniu la stilul vestimentar, și îți dorești un eveniment de-a dreptul de poveste, tematica medievală este cea mai potrivită pentru nunta ta.

Țesături și croieli romantice pentru o nuntă de basm

Nunta cu tematică medievală pune accentul pe vestimentație, pe croiul pieselor vestimentare, dar și pe țesăturile folosite pentru decorarea sălii unde are loc evenimentul. Pentru ca rochia de mireasă să fie inspirată de epoca medievală este important ca aceasta să respecte o anumită croială. În privința paletei cromatice, rochia de mireasă tradițională era albastră, această culoare simbolizând puritatea însă, adaptarea modernă a acestei tematici îți permite să jonglezi cu paleta cromatică.

Țesăturile folosite pentru decorarea sălii de eveniment, a meselor și a scaunelor, trebuie să fie cât mai fine, cele mai potrivite fiind mătasea, brocartul si taftaua.

Culori îndrăznețe în stil medieval

Revenind la aspectul cromatic, nunta în stil medieval pune accentul pe culorile îndrăznețe și pe îmbinările creative dintre nuanțele puternice de roșu (roșu bordo), albastru, violet, verde pădure sau portocaliu cu accente de auriu, argintiu sau arămiu. Cele din urmă elemente ale paletei cromatice pot reprezenta elemente inedite ale vestimentației și ale țesăturilor decorative, dar în același timp pot caracteriza decorațiunile, de la farfurii și pahare, până la platoșe, săbii, armuri, coifuri, sfeșnice cu brațe frumos împletite, toate acestea creând un scenariu unic, de poveste, pentru evenimentul tău.

Invitații scrise de mână pe hârtie pergament

Introdu-i pe invitații tăi în aerul de poveste al nunții tale încă de la început și optează pentru invitațiile pe hârtie pergament care amintesc de scrisorile pline de farmec ce răspândeau veștile în epoca medievală și își purtau mândre sigiliul. Nu trebuie neapărat să fie scrise de mână, însă se poate opta pentru un font caligrafic deosebit.

Oferirea unor invitații în ton cu evenimentul medieval pe care îl organizezi îi va determina pe invitații tăi să abordeze o ținută demnă de povestea pe care dorești să o conturezi.

Decorațiuni florale fermecătoare

Florile aveau o mare însemnătate în perioada medievală, ele fiind încărcate de simboluri. Iedera era considerată floarea tradițională pentru nuntă în epoca medievală, aceasta simbolizând puritatea și dragostea mirilor. Iedera poate fi îmbinată într-un mod creativ cu alte flori cum ar fi trandafirii, crinii albi sau margaretele. De asemenea, din decorațiunile florale nu ar trebui să lipsească nici ierburile cu parfum medieval, ce vor rescrie în termeni olfactivi simboluri ale fertilității și ale norocului. Printre aceste plante care însuflețesc elementele decorative florale se numără lavanda, rozmarinul, salvia, spicele de grâu și mușețelul, sau se poate opta pentru crenguțe înflorite în cazul în care evenimentul este organizat în plină primăvară.

Decorațiunile din flori uscate, în nuanțe tomnatice, pot fi o alegere potrivită în cazul în care evenimentul este organizat în acest anotimp.

Elemente decorative medievale

Pe lângă decorațiunile florale, atmosfera medievală este redată și prin folosirea unor elemente unice, rupte parcă din epoca pe care încercăm să o transpunem în realitatea zilelor noastre. Printre acestea se numără steagurile heraldice ce pot purta înițialele mirilor, platoșele și săbiile care amintesc de curajul cavalerilor, candelabre din lemn sau fier forjat, lumănări de dimensiuni generoase, șervețele din material textil, rame argintate sau din lemn.

Festin medieval cu accente moderne

Meniul unei nunți în stil medieval reprezintă un aspect foarte important pentru acest eveniment. Meniul ales trebuie să îmbine armonios festinul medieval, rustic, din care nu lipsesc aromele fine ale brânzeturilor alăturate unor fructe precum merele, perele, strugurii. Felul principal se formează în jurul delicioasei fripturi de vânat sau de vițel, la care se adaugă plăcintele aromate cu carne sau brânză și verdețuri proaspete. Toate acestea vor fi stropite din plin cu vin roșu ce va fi servit din carafe, iar îndrăgostiții care își unesc destinele vor sorbi licoarea bahică din potire argintate.

Trăiește o nuntă ca în povești cu tematica medievală în care personajul de basm vei fi chiar tu.

Comentariile sunt închise.